16. února 2015

Posila pro Venuši



Venuše právě za jasných večerů naplno předvádí svou krásu nad západním obzorem. Nepřehlédnutelná, stříbřitým leskem zářící, nabízí ideální příležitost se večer zastavit, zhluboka se nadechnout a kontemplovat nad svým místem ve vesmíru :-)

Večernice balancující s Jupiterem dostane ke svému tanci na obloze posilu. Nebeský symbol v současnosti převládající ženské energie se spojí se svým protějškem. Nastane konjunkce Marsu a Venuše. Obě planety se na pozemské obloze v těchto dnech k sobě přibližují, aby si po čtvrtečním novoluní téměř podaly ruce. V pátek 20. a v sobotu 21. února bude večer za jasného počasí nad západním obzorem vidět nejtěsnější přiblížení obou planet. Dvojici navíc doplní mladý srpek Měsíce těsně po novu.

Ve skutečnosti samozřejmě oba světy dělí nesmírná propast kosmické prázdnoty. Jejich konjunkce nastává pouze při pohledu ze Země. Mars je od nás momentálně mnohem dál než Venuše, a proto je taky na obloze mnohem slabší. Pokud si ale počkáte až obloha více ztmavne, brzo si všimnete naoranžovělé hvězdičky trochu vlevo nad Venuší. Další dny je můžete sledovat se přibližovat a po víkendu se zase rozloučí a půjdou každý svou cestou.

A já jdu ven, na planety... :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat